N.V. Westerscheldetunnel Meer WST
Blijf op de hoogte Blijf op de hoogte van de actuele verkeersinformatie

Antwoord en uitleg

Het duurt nog een kleine vier maanden voordat de Westerscheldetunnel gedeeltelijk tolvrij wordt. Vanaf 1 januari 2025 mag verkeer in de categorieën 1, 2 en 5 (lager dan drie meter) gratis passeren. Vrachtverkeer blijft wel tol betalen (categorie 3 en 4, hoger dan drie meter). We willen de overgang naar een gedeeltelijk tolvrije tunnel zo soepel mogelijk laten verlopen. Nu al antwoord geven op praktische vragen en uitleg geven over de nieuwe situatie kan dan het verschil maken.

Tegoed op t-tag

De website komt op een goed moment, want de vragen over de tolvrije tunnel beginnen binnen te druppelen. En dan met name over de t-tag, omdat hier een prepaid tegoed op staat dat via een automatische incasso wordt afgeschreven. Nu het tolvrij-moment dichterbij komt, is een vraag die bijvoorbeeld vaker wordt gesteld: ‘Ik maak mijn tegoed dit jaar niet meer op. Wat nu?’. Het antwoord is dat klanten zich geen zorgen hoeven te maken: iedereen krijgt zijn tegoed volledig terug. Daar kan wat tijd overheen gaan, want het gaat om tienduizenden t-tags en klanten en dat willen we zorgvuldig afhandelen.

Eerder opzeggen?

Verwacht je je t-tag dit jaar niet meer te gebruiken? Dan kun je je overeenkomst ook eerder opzeggen. Voor uitleg hoe je dat doet, en antwoord op nog veel meer vragen, ga je naar www.rijtolvrij.nl.

De website rijtolvrij.nl wordt de komende maanden steeds verder uitgebreid. Later dit jaar kun je er bijvoorbeeld ook de nieuwe indeling van het Tolplein vinden. Want een gedeeltelijk tolvrije tunnel, betekent ook een gedeeltelijk tolvrij Tolplein. Neem de komende maanden dus zeker een kijkje op www.rijtolvrij.nl!